נשימות ונשיפות – מה תפקידן במהלך הלידה?
אם את בהריון, בטח שמעת עד כמה תרגול נשימות ונשיפות בזמן ההריון חשוב כל כך, כדי שתוכלי להגיע ללידה מוכנה שכן נשימות ונשיפות עמוקות חשובות כל כך להתמודדות עם הצירים בזמן לידה.
ניתן לחלק את הלידה לשני חלקים:
- השלב הלטנטי – בשלב זה שהוא בעצם השלב המקדים ללידה, שלב הצירים המוקדמים מומלץ לבצע נשימות זורמות. נשימות רציפות שבהן אוויר נכנס ויוצא בצורה שוטפת. זה לא משנה איך מוציאים את האוויר, מה שחשוב זה לשמור על רצף ולא לעשות את האוויר.
- שלב הצירים המתקדמים – כאן מומלץ לשלב עם הנשימה השוטפת גם צליל, סוג של קול שנוח לנו לשחרר. ככל שהתינוק יורד למטה אל תעלת הלידה, הצלילים שאנו מוציאות יעזרו לו לרדת עוד ועוד ולצאת מהגוף שלנו. הצליל צריך להיות מאין טצצצצצצ. סוג של אוויר שיוצא מבלון. מכניסים אוויר דרך האף, כמו בנשימה הקודמת, סוגרים מעט את השיניים ועם הלשון מייצרים את הצליל. כשהראש של התינוק כבר נמצא ממש למטה, הצליל עוזר לנו להתמודד עם הלחץ הזה. לקראת סוף הצירים, כשהלידה כבר ממש בסוף ואין זמן לעשות את הנשימות הארוכות הללו וראשו של התינוק נמצא ממש בחוץ, מומלץ לנשום נשימות קצרות ומהירות. כאן ההתמקדות היא דווקא על הנשימה. אז מכניסים אוויר דרך האף ומשחררים את האוויר דרך הפה בנשיפה קצרה וחזקה. מדמיינים תוך כדי, כיצד כל החלק התחתון של הגוף: הגב התחתון, האגן, הבטן התחתונה איך הכל משוחרר תוך כדי הנשימות והנשיפות.
לסיכום, נשימות ונשיפות חשובות מאוד לשני שלבי הלידה. הן עוזרות לנו להרפות ולשחרר את הגוף שכן כאשר הגוף מתוח הרבה יותר קשה מבחינה פיזית ונפשית גם יחד. הן גם עוזרות לנו להתמקד כלומר להיות מרוכזות בלידה עצמה ולא נותנות ללחץ, למתח ולחרדה אם קיימים להשתלט לנו על הגוף. מאוד חשוב לתרגל את הנשימות לאורך כל ההריון, לבצע תרגילים לחיזוק האגן ובכלל כשהגוף חזק הרבה יותר קל לעבור את תהליך הלידה.
מרחבי הרשת:
מטרנה – שיתוף פעולה מעניין עם עמותת ער"ן – תמיכה נפשית להורים לאחר לידה
מפת האימהות: פיתוח משותף לחברת הסטארט אפ JAMA וחברת מטרנה