נשים בהריון נאלצות לעיתים להיכנס לשמירת הריון, ממגוון רחב של סיבות. במאמר הבא נבין מתי יש צורך להיכנס לשמירת הריון, וכיצד להעביר את התקופה המלחיצה והמרגשת הזו על הצד הטוב ביותר.
שמירת הריון – באילו מקרים?
שמירת הריון יכולה להתרחש בשלבים מוקדמים מאוד של הריון, ולעיתים גם לקראת סופו. למעשה, מדובר בתהליך מורכב מאוד בעבור נשים בהריון אשר נאלצות "להפסיק" את שגרת חייהן, כתוצאה מחשש לשלום העובר, או לשלומן. המקרים בהם נשים נכנסות לשמירת הריון הם רבים, אולם המקרים הנפוצים הינם חשש ללידה מוקדמת, הריון בסיכון כתוצאה מהריון של תאומים/שלישיה, הריון בסיכון כתוצאה מגיל האישה, רקע רפואי או ירידת מים מוקדמת. כל מקרה של שמירת הריון מתבצע אך ורק בהוראה של הרופא המטפל, והוא יכול להתבצע הן בבית של האישה או בבית חולים, במידה והאישה צריכה להתאשפז ולהיות תחת פיקוח בעת שמירת הריון.
האם בעיות פוריות אצל האישה הם תנאי לשמירת הריון?
בעשור האחרון נשים רבות נכנסו להריון כתוצאה מטיפולי פוריות, אשר משפיעים באופן משמעותי על בריאותה ואף מצבה הנפשי של האישה, בייחוד כאשר מדובר בטיפולים ארוכים. למעשה, בעיות פוריות אצל האישה הם לא תמיד תנאי לשמירת הריון, אולם נשים מעל גיל 35 או כאלו אשר סובלות מרקע רפואי כדוגמת סכרת, עשויות למצוא עצמן בשמירת הריון, כאשר הריון אשר נוצר לאחר טיפולי פוריות מוגדר באופן אוטומטי לרוב כהריון בסיכון. במידה והאישה עברה הפלות חוזרות ונשות בזמן הניסיונות להיכנס להריון, הרופא הצמוד ימליץ לרוב על שמירת הריון זמנית או קבועה, במתכונת של ביקור, אשפוז או קבלת טיפולים במסגרת שמירת ההיריון באמצעות תרופות.
הרופא המליץ על שמירת הריון? כך תעשי את זה נכון
שמירת הריון היא סיטואציה לא נוחה ולעיתים גם מלחיצה בעבור נשים בהריון. יחד עם זאת, ישנם לא מעט דרכים בהם ניתן לעבור את התקופה באופן נכון, כאשר ע"פ המלצות הרופאים מומלץ להיצמד להוראות הרופא, אולם לא להשבית את הגוף לחלוטין מפעילות. הליכה קצרה במהלך היום, תרגול של תרגילי נשימה וריכוז וכן תזונה נכונה ומזינה יכולה לעזור באופן משמעותי לתהליך. בנוסף, קבלת תמיכה מנשים אשר עברו את התהליך כמו גם מאנשי מקצוע הינה הכרחית, ועל כן מומלץ לבחון ברשת אודות קבוצות ייעודיות בהן ניתן לקחת חלק, ובכך לקבל תמיכה הכרחית אשר חיונית לתחושה האישית.