עיסוי פרינאום
נשים הרות רבות שואלות את עצמן האם כדאי להן לבצע עיסוי פרינאום. במאמר הבא נסביר קצת על העיסוי, על היתרונות שלו ומדוע מומלץ לבצע אותו בחלק האחרון של הלידה וגם במהלך השליש האחרון של ההריון.
מהו עיסוי פרינאום?
אחת הסיבות שנשים בודקות לגבי עיסוי פרינאום היא משום שהן חוששות לגבי תפרים וחתכים לאחר הלידה. מדובר באזור הכי אינטימי שיש בגוף וזו הסיבה שנשים רבות בוחרות בעיסוי זה. המשמעות של המילה פרינאום בעברית היא חיץ הנקבים – הפרינאום היא בעצם פיסת עור אלסטית המפרידה בין פתח הנרתיק לבין פי הטבעת. אזור זה עובר מתיחה בזמן הלידה ברגע שהתינוק יוצא החוצה.
למה הוא טוב ?
למעשה, את העיסוי מומלץ לעשות בשלבים האחרונים של הלידה, ככל שהתינוק מתקרב לתעלה ודוחף את ראשו כלפי חוץ ואז נסוג, שוב נדחף כלפי מטה ושוב נסוג. מטרתו של העיסוי היא להגמיש את אזור הפרינאום, עוד לפני שהתינוק יוצא החוצה. חשוב לזכור כי גם אם עושים את העיסוי בשבועות הקודמים את הלידה נצליח למנוע קרעים כתוצאה מיציאתו של התינוק אך בכל זאת כן מומלץ לעשות זאת. עיסוי זה מסייע בהפחתת הסיכוי לקרעים וחתכים בזמן הלידה.
בנוסף, מומלץ להביא לחדר הלידה שמן ולעדכן את המיילדת כי ביצעת את העיסוי בזמן ההריון וכי את מעדיפה שלא יבוצע חתך, במידה וזה אכן מתאפשר. מחקרים רבים מראים כי גמישות הפרינאום עולה משמעותית אצל נשים אשר ביצעו את העיסוי עוד בטרם הלידה.
מתי ואיך מומלץ לבצע את העיסוי?
את העיסוי מומלץ לעשות החל מהשבוע 35 להריון, אחרי מקלחת, כאשר העור רך וגמיש וכששניכם – את ובן הזוג שלך רגועים ונינוחים. לפני העיסוי מומלץ להכין שמן שקדים איכותי ולרוקן את השלפוחית. מאוד חשוב לשמור על גוף רפוי ולכן אם נדרש לבצע כמה תרגילי נשימות ושחרור, יש לעשות זאת. את העיסוי מבצעים כאשר את שוכבת או יושבת, נתמכת בעזרת כריות ורגלייך מפושקות. ידיו של בן הזוג חייבות להיות נקיות וסטריליות לפני העיסוי. את העיסוי מבצעים בעזרת שתי האצבעות המורות על פי השלבים הבאים.
- מחדירים את האצבעות כשני סנטימטרים לתוך הנרתיק
- מותחים את שולי הנרתיק בעדינות רבה כלפי הצדדים
- לאחר דקה משחררים וחוזרים על הפעולה
גם את יכולה לבצע את העיסוי בעצמך כשאת יושבת על קצה המיטה או שוכבת על הצד כשהרגל העליונה מעט באוויר ובעזרת שני האגודלים.