מלונית בבית החולים – לקחת או לא?
נשים רבות מדמיינות את הלידה שלהן לפעמים לפרטי פרטים כאשר אחת ההחלטות בנוסף להחלטה באיזה בית חולים ללדת היא האם אחרי הלידה לעבור לשהות במלונית במקום להישאר במחלקת היולדות. בארץ יש כמה מלוניות מצוינות שעבור חלק מהנשים מהוות קריטריון לבחירת בית החולים. אז בחרנו להציג לפנייך את היתרונות מול החסרונות של שהייה במלונית.
יתרונות
אין ספק כי היתרון הבולט ביותר הוא הפער בין התנאים שבמחלקת היולדות למלונית. שירותים פרטיים ומקלחת היגיניים, פרטיות, שקט, אפשרות להיות לצד הבעל גם בשעות הלילה הופכים את המלונית לתחנת חובה בדרך הביתה אחרי אחד האירועים הכי משמעותיים בחייה של כל אישה. הרי כשאת נשארת במחלקה, יהיו איתך עוד נשים, ביקורים רועשים ולא באמת תוכלי לעכל את מה שעברת בדרך שאת רוצה. יתרון נוסף וחשוב לא פחות הוא העובדה שבמלונית את והתינוק מקבלים טיפול רפואי והדרכה אישית מקצועית ומקיפה לגבי כל מה שצריך לדעת מהרגע שאתם יוצאים מבית החולים ועד ההתנהלות השוטפת בבית. האכלה, הנקה, טיפול בסיסי, בטיחות, החתלה וקילוח הם הנושאים בהם ההדרכה במלונית עוסקת. האווירה במלונית רגועה בהרבה בהשוואה לבית החולים עצמו, האוכל מוקפד ומזין כל זה לצד העובדה שתוכלי להזמין חברים ומשפחה ישר למלונית וכך לחסוך את האירוח הראשוני בבית.
חסרונות
את החיסרון הראשון מרגיש כמובן הכיס. המחירים נעים בין 700-1,700 שקלים ללילה כאשר המחיר מושפע ממיקום המלונית (בתל אביב מן הסתם יקר יותר מאשר בבני ברק), בהחלטה האם רק את ישנה בחדר או כי בן זוגך מצטרף וכמות הלילות שהחלטת להישאר. חיסרון נוסף בא לידי ביטוי בכך שבמרבית המלוניות יחייבו אותך לשלם מקדמה בכדי לשריין את התאריך המשוער. כאשר תלדי, יכול להיות שגם אם תכננת שבן זוגך יישן יחד איתך זה לא יתאפשר בשל תפוסה מלאה של המלונית.
למי כן?
למי שלא צפויה לקבל יותר מדי עזרה בביתה בשבועות הראשונים, מי שיכולה להרשות לעצמה מבחינה כלכלית כמובן ומי שזו לידה ראשונה שלה וחוששת מהטיפול בתינוק ללא הדרכה צמודה.