בית המשפט העליון הכיר בחובת זהירות שבה חב כל גורם רפואי כלפי מטופליו. לכן, במקרה שרופא מתנהל שלא על פי אמות המידה הרפואיות המקובלות הוא הפר את חובת הזהירות שלו ולכן התרשל. רשלנות רפואית היא התרשלות של גורמים רפואיים שגרמה נזק למטופל.
רשלנות רפואית בהריון
רשלנות רפואית בהיריון עוסקת בהפרת חובת הזהירות של כלל הגורמים שהיו אמונים על טיפול באישה ההרה לאורך תקופת ההיריון. על גורמים אלה ניתן למנות את רופא הנשים, רופאים מומחים (כגון מומחי אולטרה סאונד, מומחים לרפואה גנטית וכן הלאה), אחיות וכיוצא באלה. התרשלות כזו מצד הגורמים המטפלים עלולה להוביל לכך שהאישה ההרה לא תהא מודעת לליקויים בבריאותו של העובר, ולכן ייוולד לה תינוק עם מוגבלויות קשות.
מתי עלי לחשוד שהתקיימה רשלנות רפואית במהלך ההיריון?
אם נולד לכם תינוק הסובל ממומים מולדים שונים או מתסמונות גנטיות, ראוי לברר האם אחד מהגורמים שהיו אמונים על מעקב ההיריון או על הטיפול באישה ההרה פעלו בהתאם לאמות המידה המקובלות. במידה שיתגלה כי אפשר היה לאבחן את המום או המחלה שממנה סובל התינוק שלכם, יכול שמתקיימת עילת תביעה, לפיה אילו התבצעו בדיקות רלוונטיות, היה ניתן להיוודע למצבו הבריאותי של העובר ולשקול את המשך ההיריון.
כיצד ניתן להוכיח תביעה בגין רשלנות רפואית בהיריון?
על מנת להוכיח תביעה בגין רשלנות רפואית במהלך ההיריון, עליכם לאסוף את כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, שכוללים כרטיס מעקב היריון, תוצאות בדיקות אולטרה סאונד ובדיקות מעבידה, תיק היולדת מטעם בית החולים, תיק היילוד, סקירות מערכות, מסמכים רפואיים שמעידים על מצבו של היילוד וכן הלאה. לפעמים, רצוי לאסוף אף מסמכים רפואיים אשר נוגעים להיריון קודם או מאוחר יותר.
לאחר שאספתם את החומרים הרפואיים הרלוונטיים, עליכם לנתחם בסיוע של בעל מקצוע ולנסות לפענח את השתלשלות הענינים מבחינה עובדתית. בהמשך, עליכם לפנות למספר מומחים רפואיים (הן בתחום רפואת הנשים והן בתחום הגנטיקה). אם בדיקת המומחה הרפואי שפניתם אליו תוכיח כי הגורמים הרלוונטיים התרשלו, הוא יוכל לנסח עבורכם חוות דעת רפואית שתהווה ראיה קבילה בבית המשפט.
בשלב הבא, לאחר שליקטתם את כלל המסמכים הרפואיים והצטיידתם בחוות דעת רפואיות מתאימות, תוכלו להגיש את התביעה בבית המשפט. במידה שהנזק שנגרם לעובר שלכם כתוצאה מההתרשלות הצוות הרפואי גדול במיוחד, סביר להניח שתביעתכם תוגש בבית המשפט המחוזי, שמוסמך לנהל תביעות העולות על שניים וחצי מיליון שקלים.
רשלנות רפואית בהיריון – דוגמאות
- אי הפנית האישה ההרה לבדיקות המתחייבות;
- רשלנות רפואית בפענוח הבדיקות;
- התעלמות מעברה המיילדותי של האשה ההרה ומההיסטוריה המשפחתית שלה;
- התעלמות מממצאים חשודים ומגורמי סיכון שהתגלו במסגרת מעקב ההיריון.
לייעוץ עם עו"ד רשלנות רפואית לחצו כאן
מרחבי הרשת:
מטרנה | מטרנה להזמנה | מטרנה – מבצעים | מטרנה – גלובס | מטרנה – השוואת מחירים