בחודשים הראשונים לחייו של התינוק, התזונה שלו מתבססת על חלב האם או על תחליפי החלב, אך מגיל שישה חודשים בערך מתחילים בשלב הטעימות ושילוב של מזון מוצק. כמובן שבהתאם לגיל חשוב לחשוף את התינוק למגוון סוגי מזון, אך כבר מהשלב הראשון מומלץ לשלב פירות בתזונה ואנו רוצים להסביר בדיוק למה.
סיבים תזונתיים
פירות הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים, אחד הרכיבים החשובים לגוף בכל גיל ובמיוחד אצל תינוקות. סיבים תזונתיים משפרים את ספיגת הסוכר בגוף ומעודדים תהליכים מטבוליים, מקלים על היציאות ונותנים תחושת שובע.
ויטמינים ומינרלים חשובים
בפיות יש הרבה מאד ויטמינים וחומרים מזינים ובריאים אחרים. בתפוחים למשל יש ויטמינים נהדרים כמו A ו-E, חומצה פולית, זרחן מגנזיום וסלניום. בבננות תמצאו כמות נכבדת וטובה של אשלגן.
מרקם עדין
בגילאים הצעירים יותר חשוב לחשוף את התינוקות בהתחלה למרקם עדין, במיוחד כאשר השיניים עדיין לא צמחו במלואן. פירות זו דרך נפלאה לעשות את זה והם פשוט רכים, נעימים ללעיסה ומתעכלים ממש בקלות. אם מדובר על פירות קשים תמיד אפשר גם לבשל אותם קצת ולמעוך בבלנדר.
חשיפה לאלרגנים
אחד הסיכונים הכרוכים במעבר למזון מוצק אצל תינוקות הוא פיתוח תגובה אלרגית לסוג מסוים של מזון. הרבה מאלרגיות הן לפירות וכדי למנוע אותן צריך לתת פירות מגיל צעיר. בנוסף החשיפה ההדרגתית והמתונה לפירות (כאשר מתחילים תמיד עם כמות קטנה יותר כמובן, ונותנים דברים בפעם הראשונה לבד) תאפשר לנו להבין אם הילדים שלנו אכן סובלים מאלרגיות לפירות מסוימים.
בשורה התחתונה, פירות זה דבר מצוין וחשוב בתזונת תינוקות ממגוון סיבות ואנו בהחלט ממליצים להקפיד על כך כבר מגיל צעיר ומשלב הטעימות. בהצלחה!
מרחבי הרשת:
מטרנה | מטרנה להזמנה | מטרנה – מבצעים | מטרנה – גלובס | מטרנה – השוואת מחירים