רוב הלידות מתחילות ומסתיימות ללא סיבוכים, ובכל זאת, אחרי תשעה חודשים בהם התעמקנו כל כך במה שהולך להגיע, אחד הרגעים המשמעותיים אם לא המשמעותי ביותר בחיינו כמשפחה, הבאת עולל קטן לעולם, כן כדאי לדעת על כמה תרחישים שעלולים לקרות תוך כדי לידה ומה עלינו לעשות במקרה שזה קורה או לפחות לדעת מה נהוג לעשות בבית החולים.
לידה מתקדמת בבית – מה עושים?
במידה והחלו צירים מתקדמים וסדירים או במקרה של ירידת מים או במקרה של דימום, כדאי להגיע כמה שיותר לבית החולים. לידה טבעית יכולה להתקיים גם בבית החולים וגם בבית בעזרת מיילדת אך חשוב להיערך אליה לפני הזמן.
פתיחה איטית כשבוע לאחר התאריך המשוער
נשים רבות מגיעות לשבוע 41 ועדיין לא מרגישות כי הצירים מגיעים. כידוע, לידה יכולה להתקדם רק באמצעות צירי לידה ולכן כשמגיעים לשבוע 41 וכמה ימים, יש כל מיני דרכים שבאמצעותן ניתן לזרז את הלידה כמו למשל שיטת בלון, החדרה של חומרים המסייעים לרכך את צוואר הרחם ומעודדים התקצרות ופתיחה. במקרים בהם הלידה עדיין לא מתקדמת ונראה כי צפוי סיכון לאם ולעובר, פעמים רבות יתערב הצוות הרפואי ויבצע לידת ואקום או לחלופין יעביר את היולדת לחדר הניתוח לביצוע ניתוח קיסרי.
הסתבכות עם חבל הלידה
אחד המקרים השכיחים תוך כדי לידה הוא מצב שבו חבל הטבור נכרך סביב הצוואר של התינוק במהלך הלידה. במצב זה יתערב הצוות הרפואי בניסיון לשחרר את חבל הטבור בצורה ידנית מעל ראשו של התינוק.
מצוקה עוברית
מדובר בסיטואציה נדירה מאוד שנוצרת כתוצאה מחוסר חמצן לעובר. מכיון ולאורך כל הלידה, היולדת מחוברת למוניטור ניתן לבדוק את קצב הדופק של העובר ולייצבו באמצעות מתן חמצן. יש מצבים בהם ימליץ הצוות על ניתוח קיסרי מיידי.