ישנם מיתוסים רבים הקיימים בכל הנוגע לטיפולי שיניים בעת תקופת ההריון. מה אפשר לעשות, מה כדאי לדחות והאם יש רופא מסוים שמתמחה במתן טיפולים לנשים הנמצאות בשלבים של נשיאת עובר ברחם שלהן?
אילו טיפולים צריך לעשות?
אז נפתח בקריאת הרגעה קלה, ניתן ולפעמים אף צריך לבצע טיפולי שיניים בעת תקופת ההריון.
ישנם טיפולים אשר לא מאפשרים דיחוי ויהיו כאלה שאם לא ייעשו אז עתידים אף לפגוע בעובר.
אם האישה סובלת מכאבים עזים, דלקות חניכיים חריפות ועוד מצבים אשר מדירים שינה מעיניה אז בוודאי שיש מקום להתערבות. מנגד, טיפולים אלקטיביים, טיפולים אורתודנטים וכד' רצוי לדחות לאחר הלידה או לבצע אותם לפני הכניסה להריון.
חשוב לומר כי גם צילומי מנשך, רנטגן וצילום פנורמי אפשר לעשות במהלך ההריון אך אם ניתן עדיף לדחות אותם לשלישים השני והשלישי.
גם עקירות כירורגיות למיניהן כמו שן בינה כלואה אפשרי לבצע, אך כמובן אצל רופא מומחה ולאחר שהוא יודע על דבר ההריון.
טיפולי שיניים מורכבים יותר כגון: השתלות שיניים למיניהן, הרמות סינוס ועוד עדיף לדחות לאחר ההריון.
איזה רופא שיניים מטפל בנשים בהריון?
מפאת מצבן הרפואי המורכב של נשים בהריון כדאי לבצע את הטיפולים הללו אצל רופא שיניים מומחה, עם ידע וניסיון ברפואת הפה.
מומחה ברפואת הפה הוא רופא שיניים שצלח את לימודי הרפואה בהצלחה והמשיך לעבר התמחות ברפואת הפה לעוד ארבע שנים וחצי. לאחר שסיים את התמחותו ואף עשה סטאז' במחלקות בתי החולים הוא מוכשר לטפל בחולים מורכבים.
לרופא שיניים המומחה ברפואת הפה יש ידע מקצועי בכל הנוגע לחולים בסיכון, וייתכן שאף מצויד בציוד רפואי מתקדם יותר שיכול לתת מענה במצבי חירום כדוגמת: דפיברילטור, גז צחוק ועוד מכשירים נוספים.
אילו פרטים צריך לתת לרופא השיניים?
ככלל, אם מדובר הנשים הסוחבות ברחמן עובר אז הן צריכות ליידע את אנשי הרפואה איתם באות במגע, וזה נכון לכל רופא וגם לרופא השיניים.
אל מרפאת השיניים רצוי להגיע עם צילומי רנטגן (ועוד בירורים אשר נעשו בעבר), עם רשימת התרופות אותן נוטלת האישה, רשימת מחלות (אם יש) ואף סיכומים של אשפוזים מהשנה האחרונה.
רק לאחר שכל המידע הזה מצוי בידע הרופא הוא צריך לעבור לשלב התשאול ולהחליט על פרוטוקול הטיפולים.
האם כדאי לדחות כל טיפול שיניים?
התשובה היא חד משמעית לא. יש להתייעץ עם רופא השיניים באשר לכל מצב אותו חווה האישה. ישנן מחלות בחלל הפה שאם אינן מטופלות יכולות להשפיע על בריאות העובר קרי: זיהומים בחלל הפה, מחלות ודלקות חניכיים ואף חורים. אלה יכולים לגרום לזיהומים אשר יעברו דרך מחזור הדם של האישה ויעברו לעובר. סכנות שכאלו עלולות להוביל למשקל לידה נמוך ואף ללידות בטרם עת.
מה עוד כדאי לדעת על טיפול בשיניים בעת ההריון?
כפי שבוודאי רבים יודעים אז ישנם גורמים רבים שיכולים להשפיע על בריאות חלל הפה בכלל ועל השיניים בפרט, והדבר נכון על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהריון.
שתייה מתוקה לדוגמה, מכילה כמות סוכר גדולה שעתידה להזיק לשיניים ובייחוד בעת ההריון.
במסגרת ההמלצות של מה כן לעשות אז כדאי לגשת לתזונאית קלינית ולבנות יחד איתה תפריט המותאם להריון שייקח בחשבון מספר ארוחות מסודרות (בין 3-6) ומופחת סוכר.
מה ההמלצות?
שימרו על עצמכן, היו מודעות לגוף שלכן והתייעצו עם מומחים, ובנימה זו שיעבור ההריון בשלום.
עוד משהו שיעניין אותך:
הרבלייף – אורח חיים בריא
הרבלייף
הרבלייף בטוויטר, הרבלייף – תזונה נכונה, הרבלייף בפייסבוק