אם בעבר פחות היה נהוג שבן הזוג היה נכנס עם היולדת לחדר הלידה, היום הדבר הוא הפוך לגמרי. שנת 2018, העידן המודרני, עידן שבו דווקא האינטרנט הוא זה ששולט ועדיין כמעט כל אישה מצפה ומחכה שבעלה או בן זוגה יהיה שם בשבילה בזמן הלידה על כל המשתמע מכך.
כשכאבי הצירים מתחילים, בן הזוג עוזר לפקס את המחשבה, מסייע להזכיר כי זה הזמן לנשום עמוק, לחשוב על דברים חיוביים ואופטימיים…בן הזוג מזכיר לנו את כל הדברים עליהם התאמנו במהלך תשעת חודשי ההריון בין אם זה תרגילי יוגה, תרגילי נשימה, מתיחות, תנוחות שמעודדות לידה ופתיחה של צוואר הרחם ועוד..
למעשה, יש שם מישהו שמחזיק את היד תרתי משמע, נותן כתף ואוזן קשבת…
הרי יש נשים שהלידה שלהם נמשכת שעות על גבי שעות, יש נשים שהלידה גם מסתבכת תוך כדי התהליך ואם נשים את הקלפים על השולחן, למרות שכולם מאחלים ״לידה קלה״, כמעט אף לידה איננה קלה ומלווה בחששות, כאבים והרבה מתח.
לכן מכיון ומדובר בתהליך כל כך מורכב, עדין ולא צפוי, זה בדיוק תפקידו של בן הזוג, להיות שם, לתמוך, לתת מענה, לעזור וכן…גם לספוג קצת את הלחץ, הכאב וההיסטריה סביב אחד האירועים הכי משמעותיים בחייה של אישה – לידה.
אם עדיין לא ילדת זה הזמן להכין את בן הזוג לקראת הלידה הקרבה, לצפות יחדיו בסרטונים על תהליך הלידה, לספר לו מה את מצפה ממנו בזמן הלידה, איפה היית רוצה שיעמוד בזמן שהתינוק יוצא החוצה, מה היית רוצה שיגיד וגם מה שפחות… זה הזמן להתכונן לקראת המגיע…