תקופת הלידה ככלל, הינה תקופה משמעותית ולרוב גם נפלאה למרבית היולדות. תקופה זו טומנת בתוכה את תחילתו של הקשר בין האם לעובר, מה שלעיתים יוצר ציפיות רבות לגבי נראותו של העובר והאופן בו הוא יגיב למשפחתו כאשר יכירם. למרות שאחרי הכל מדובר בתינוק שאינו דבר וחצי דבר מכל הקורה סביבו, עדיין אימהות רבות מפתחות ציפיות לגבי התינוק החל מציפייה לתינוק שקט, חייכני וכזה אשר יכיר את אמו. כאשר המציאות מכה בהורים, ומסתבר שהציפיות אינן תואמות את המציאות, אצל חלק מהנשים הדבר יגרום לאכזבה קלה עד דיכאון בהנקה וכל מה שמסביב.
ההמלצה הראשונה תיהיה בעת ההכנה ללידה, כלומר עוד בשלב שבה האם מתכוננת לקראת יומו הגדול של בנה ושלה אשר בו התינוק יצא לראשונה אל העולם. כאשר האם תבין כי כל ציפייה באשר היא מתינוק אינה מתקבלת על הדעת, כך האכזבה לא תיהיה גבוהה אם בכלל.
התחברות לרך הנולד לא מחייבת הנקה
סיבה נוספת ומוכרת אשר גורמת לנשים רבות להיכנס אל מצב דיכאון בהנקה, היא תחושת המחויבות כלפי הנקת הרך הנולד. זה נכון שחלב אם הוכח כמזון הבריא והמומלץ ביותר עבור תינוקות, אך ככל וזה גובל בבריאותה של האם, בוודאי שלא כדאי לתת לזה מקום או אף לצמצם את מספר ההנקות לכדי מינימום. הדיעה הרווחת באשר לסיבה זו, היא המחשבה השגויה כי אם האם לא מניקה זה כי לא אכפת לה.. למעשה ההיפך הוא הנכון, בגלל שהאם רוצה לדאוג לתינוק, היא צריכה להיות במיטבה ובבריאות איתנה כדי לספק את צרכיו ולטפל בו כדבעי.
ישנן סיבות נוספות אשר יכולות לגרום למצבי דיכאון בכלל אשר חלקן נובעות בשל הערכה עצמית נמוכה, מצב רוח רע אחרי הלידה או סתם כך בגלל אי שקט נפשית בשל חרדה כזו או אחרת מעתידו של התינוק.
טיפול יעיל בדיכאון ליולדת הטרייה
בין אם מדובר בלידה ראשונה שאז את אם בפעם הראשונה, ובין אם מדובר על ילד שני, שלישי וכו', טיפול יעיל בדיכאון בהנקה יסייע לך לשוב לעצמך. הטיפולים הנפוצים הם טיפולים פסיכולוגיים, אשר מבוססים בעיקרם על שיחות נפשיות המזהות את בסיס הדיכאון, ממה הוא נובע, כיצד הוא משפיע על חייך ובהתאם לכך שינוי תפישות אלו. ישנן שיטות טיפול נוספות, המתמקדות בפן הפיזי של האם כדוגמת יוגה, דימיון מודרך, ספורט ועוד. ע"מ להטיב עם עצמך ולמצות את אפשרויות הטיפול ככל הניתן, רצוי לבדוק עם כמה מטפלים ועם מספר שיטות שונות לשם התאמת אופן הטיפול עבורך.