רגועה ככל שתהיי, לידה היא דבר מלחיץ, בעיקר כאשר היא מתרחשת בפעם הראשונה. בשנים האחרונות, יותר ויותר גברים נכנסים ביחד עם האישה לחדר הלידה במטרה להקל, לסייע ולעזור במה שהם יכולים בחוויה הלא פשוטה הזו.
בן הזוג עוזר ומזכיר לבת זוגתו לנשום עמוק כשמגיע הציר, מתזכר אותה בתנוחות השונות שמקדמות את התינוק לתעלת הלידה, אולי אפילו מעסה את הגב התחתון, נותן שתייה ואולי משהו קטן לאנרגיה… בקיצור נמצא שם במלוא מובן המילה… העניין הוא שכמו שיש נשים לחוצות, יש גם לא מעט גברים לחוצים שיתקשו להתמודד עם הלידה ולא יפגינו קור רוח כמו שמצופה מהם.
יש לך בעל לחוץ? איך מתמודדים?
יש כמה דברים שאפשר לעשות. הדבר הראשון ואולי היעיל ביותר הוא הכנה מוקדמת. ממש כמו שאת מתכוננת ללידה בין אם זה ללמוד איך היא מתבצעת מבחינה טכנית, בין אם זה להבין מהם צירים ואיך הם עוזרים לקדם את הלידה ובין אם מידע שקשור אלייך כלומר מה את יכולה לעשות בזמן שמתחילה לידה כדי להקל על עצמך, כך גם כדאי שהבעל יהיה מוכן למה שצפוי להגיע ולא יגיע מופתע.
אם למשל תלכו לקורס הכנה ללידה ביחד כזוג, שם ילמדו את הבעל ואותך בדיוק מה צפוי להתרחש, אילו תרחישים צפויים לקרות גם כשלא מצפים וכך הוא יגיע הרבה יותר מוכן וידע להתמודד.
בנוסף, חשוב לספק לבעל כלים להתמודדות עם הלחץ, להסביר לו שהתפקיד שלו הוא להיות עבורך וכך אולי הוא ידע ללמד את עצמו כיצד לשלוט בלחץ בין אם זה על ידי נשימות, בין אם זה על ידי תרגול מדיטציה או דמיון מודרך, בין אם זה על ידי פעילות גופנית אליה הוא מתחבר וכדומה. דבר נוסף שאפשר לעשות הוא לבחור במישהי נוספת שתהיה בחדר הלידה שלא לחוצה באופי שלה כמו אמא, חברה או אחות וכך יהיה סוג של איזון.