איחור מהמועד המשוער של ההריון
אף אחת מאיתנו לא מעוניינת שהלידה שלה תתקיים לפני הזמן בשל הסיכונים הרבים הכרוכים בלידה מוקדמת, אבל מה קורה כאשר עברנו את השבוע 40, אפילו סיימנו אותו ועדיין אין סימנים ללידה?
אז כמובן שיש כל מיני שיטות טבעיות שבאמצעותן את יכולה לנסות ולזרז את הלידה אך הדבר החשוב ביותר שעלייך לעשות כדי לקדם את הלידה או להעלות את הסיכוי ללידה קרובה הוא להיות רגועה. לחץ לא מטיב עם תינוקך והוא אף להיות סיבה מרכזית לכך שהלידה לא מגיעה.
מה זה זירוז לידה ומתי עושים אותו?
זירוז לידה כשמו כן הוא – תהליך שמטרתו להביא את האישה ללדת. סיום השבוע ה-41 וההגעה לשבוע 42 גורמת לרופאים להתערב ולבצע זירוז לידה. יש עוד סיבות שבעקבותן מבצעים זירוז לידה כמו עיכוב גדילה תוך רחמי, מיעוט במי שפיר, חוסר תנועתיות של העובר, רעלת הריון ועוד.
איך מבצעים זירוז לידה?
ובכן יש כמה שיטות:
- סטריפינג – שיטת זירוז מכנית המתבצעת כאשר קיימת פתיחה כלשהיא של צוואר הרחם מה שמאפשר לרופא להתערב עם אצבעותיות ולבצע הפרדה של קרומי השק מה שמעודד צירים וקידום של הלידה.
- קטטר בלוני – החדרה של מאין בלוט דק ויצירת לחץ מימי על צוואר הרחם מה שמעודד פתיחה של צוואר הרחם.
- פרוסטגלנדין – הורמון הנמצא ברקמות הגוף השונות וברחם. מעודד את התכווצות הרחם, מרכך אותו ומקדם לידה.
- פיטוצין – נגזרת של הורמון האוקסיטוצין המחקה את פעילות הרחם בזמן לידה.
לכל שיטה יתרונות וחסרונות, חלקן יעילות יותר וחלקן פחות כאשר השיטה נקבעת על פי שיקולים רפואיים שונים כמו האם האישה עברה ניתוח קיסרי בעבר, האם האשה ילדה כבר תינוק ראשון או שני ועוד…
יש גם כל מיני שיטות לזרז את הלידה באופן טבעי כמו רפלקסולוגיה, רייקי, דיקור, נטילת תמציות צמחים מסוימות, פעילות מינית, אך חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שלוקחים את העניינים לידיים.
בכל מקרה בדרך כלל כל הנשים המגיעות לשבוע 38 נמצאות במעקב רפואי, עוברות בדיקת מוניטור אחת לשבוע ומקבלות הדרכה רפואית צמודה לגבי המשך התנהלות.
מרחבי הרשת:
מטרנה – שיתוף פעולה מעניין עם עמותת ער"ן – תמיכה נפשית להורים לאחר לידה
מפת האימהות: פיתוח משותף לחברת הסטארט אפ JAMA וחברת מטרנה